blog post image

Katelijne werd Evenementenbeveiliger

Naam: Katelijne

Leeftijd: 37

Woonplaats: Hilversum

Functie: Evenementenbeveiliger


Ze is moeder van een 14-jarige zoon en vond bij TSC een flexibele baan met voldoende opwinding maar niet te veel stress. Deze voormalige horecatijger werkte achter de bar, zoals in Café de Gieter in Amsterdam, draaide barren op festivals en organiseerde zelfs kroegentochten. Ze studeerde psychologie en kende een tijd waarin alles even boven haar hoofd groeide, met een burn-out als gevolg. Nu heeft ze haar perfecte werkplek gevonden. Voor haar is het een baken van rust, ze zit al bijna 2 jaar bij TSC. Ze begon als servicemedewerker en is toen overgestapt naar het leertraject van beveiliger.


Waar zijn we vandaag?

We zijn in de Ziggo Dome bij een concert van John Mayer.


Hoe ziet een werkdag eruit?

Ik meld me aan, kijk op de lijst waar ik die dag sta en meld me bij de leidinggevende om te beginnen.


Wat houdt je functie precies in?

Ik zorg er vooral voor dat mensen een veilige avond hebben, dat is de basis. Als dat niet lukt, zorgen we ervoor dat het opgelost wordt, en mijn opleiding psychologie komt daarbij goed van pas.


Wat vind je van deze werkomgeving, de "Ziggo Dome"?

Echt fantastisch, het voelt als thuiskomen. Iedereen is hier blij, iedereen weet waar hij moet zijn, alles is heel duidelijk.


Wat maakt je werk zo leuk?

Je ontmoet veel soorten mensen, dat maakt het heel leuk. Mensen gaan een avondje uit en hebben goede energie, daar krijg ik zelf ook weer goede energie van. En met mijn collega’s is het heel gezellig.


Wat vind je minder leuk aan je werk?

Soms zijn het lange dagen, zoals op festivals. Maar daar kies je zelf voor. Ik werk op oproepbasis en kan zelf mijn uren en diensten kiezen. Via de app kan ik inschrijven op diensten, dat werkt heel goed. En ik kies vooral de Ziggo Dome, dit is de leukste plek, een fijne zaal waar ik me thuis voel.


Heb je wel eens een opmerkelijke, spannende situatie meegemaakt?

Ik was in Limburg bij een concert van Guns N’ Roses, plotseling hoorde ik een "plof". Iemand was over een hoog hek geklommen en wilde zonder kaartje naar binnen. Na de nodige discussies heb ik hem weer naar buiten gebracht. 


Heb je wel eens een pittige confrontatie gehad met een bezoeker?

Ja, maar ik krijg mensen snel weer vrolijk. Dan zijn ze even boos, maar ik praat ze de positieve kant op. Ik nam eens iemands drugs in beslag, een klein beetje wiet, bij de ingang. Hij had het gewoon in zijn broekzak, maar daar was hij het niet mee eens. Na een goede uitleg begreep hij het wel, ik ben geen boeman, maar we willen het veilig houden. Uiteindelijk kreeg ik een high five en liep hij met een lach naar binnen.


Wat is een mooi, leuk moment tijdens je werk dat je is bijgebleven?

Bij Coldplay in de Arena stond ik frontstage. Drie dagen lang liep hij voor mijn neus langs bij het podium. Op dag 3 stopte hij even, draaide zich naar me om, en ik kreeg luchtkusjes als bedankje. Heel lief.


Naar welke klus dit jaar kijk je heel erg uit en waarom?

Lowlands, het hele weekend daar zijn, lange dagen, dat wel, maar het is gezellig met elkaar.

Misschien vind je het leuk om te lezen