blog post image

Crowd Management Johan Cruijff Arena

Op 14 & 15 juli stond zanger Ed Sheeran in een uitverkochte Arena. Voor het eerst sinds zijn ‘Divide Tour’ keerde de Engelsman terug naar de stadions. De Johan Cruijff ArenA, (voorheen Amsterdam ArenA) is het grootste voetbalstadion van Nederland. 

De Johan Cruijff ArenA biedt plaats voor maximaal 55.865 bezoekers bij voetbalwedstrijden. Omdat de grasmat beschikbaar is met concerten voor meer bezoekers, biedt de locatie in dit geval ruimte voor maximaal 71.000 bezoekers. Crowd Management is daarom van cruciaal belang. 

Crowd Management 

Een aantal praktische zaken rond het begeleiden van evenementen, hebben als doel om het verloop van een massabijeenkomst goed te laten verlopen. Voordat een massabijeenkomst plaatsvindt, moeten er voorbereidingen worden getroffen. Zo bestaan een aantal onderdelen uit: het plaatsen van dranghekken, draaihekken, barricades en wegwijzer. Tevens moet er goed gecommuniceerd worden met o.a. veiligheidsdiensten en stewards. 

Aan de andere kant is het voorkomen van lange wachttijden en communicatie met massa, personeel en leiding van groot belang. Op het evenement was te zien hoe deze onderdelen samen komen en zorgen voor een soepele instroom, om de 71.000 bezoekers veilig naar binnen te begeleiden. Het is een goed voorbeeld van hoe Crowd Management tot uiting komt, hoewel het slechts een heel klein deel is van een groter geheel aan voorbereidingen, Crowd control en de uitwerking hiervan.Misschien vind je het leuk om te lezen